Bussar och tåg

I kommunen reser du med buss via UL och tåg via SJ. Hitta restider på deras webbplatser. Du kan ha rätt till kompletteringstrafik om du bor på landsbygden.

Kort om kollektivtrafiken

I Enköpings kommun reser du kollektivt med de gula bussarna som drivs av UL. Du kan resa både i staden Enköping, mellan orter i kommunen och till närliggande städer. Avgångar, tidtabeller och prisinformation hittar du på UL:s webbplats.

Dagligen går det även flera tåg som drivs av SJ. Från Stockholm tar det 40 minuter med tåg. Från Västerås tar det 20 minuter. Sök avgångar på SJ:s webbplats.

Kommunen ansvarar tillsammans med Region Uppsala för kollektivtrafik i kommunen. Ansvaret för järnvägsnätet ligger hos den statliga myndigheten Trafikverket.

Komplement till busstrafik i glesbygden

Du som bor utanför en tätort och inte har tillgång till kollektivtrafik kan ha rätt att använda tjänsten kompletteringstrafik (kompletteringsresa).

Kompletteringstrafik är ett komplement till kollektivtrafiken. Kommunen har ett avtal med ett taxibolag och det är de som kör turerna för kommunens räkning.

Vem får använda tjänsten?

Du kan använda kompletteringstrafik om du bor utanför en tätort och har minst två kilometer till närmaste busshållplats. Tjänsten gäller dig som ska åka som privatperson.

Så funkar det

Taxin kommer och hämtar dig. Sedan får du åka till närmaste tätort eller till en busshållsplats för att åka buss till tätorten. Är det flera personer inom samma område som åker med får ni samåka. Du kan göra ett uppehåll på tre timmar under affärstid. Sedan hämtar taxin dig på en gemensam avtalad plats.

Tider och kostnader

Turerna sker på torsdagarna, gäller inom Enköpings kommun och kostar 40 kronor enkel väg.

Bokning och kontakt

För att åka med kompletteringstrafiken ska du ringa och boka senast onsdagen före din avresa, senast klockan 17.00.

Telefon: 0171-62 70 90