Ställplats för husbil och båtplats i gästhamn

Du kan åka med både båt och husbil till Enköping. I Enköpings hamn finns båtplatser och ställplatser för husbilar.

Ställplatser för husbil i Enköpings hamn

Vid Enköpingsån fyra kilometer från Mälaren, 50 meter nedströms bron finns det husbilsparkeringar med ställplatser. Gästhamnen är öppen vecka 19–40. Husbilsplatserna är tillgängliga året runt med totalt 23 platser, varav 13 platser med tillgång till el. Platserna är fördelade på två sidor om ån, vid Hamnmagasinen på Hamngatan och vid Nyängsvägen. Under lågsäsong erbjuds ej service. 

Avgifter för ställplats i Enköpings hamn:

  • Per dygn med el: 150 kronor.
  • Per dygn utan el: 100 kronor.

Vid förbokning tillkommer en kostnad på 10 procent av priset. När du väljer avbokningsskydd tillkommer en kostnad på 10 procent av priset men minst 39 kronor.

Du förhandsbokar och betalar via företaget Campingspot. 

Vid hamnen finns kafé och lunchrestaurang och på gångavstånd finns stadens centrum med butiker, restauranger och kaféer. Turistinformationen finns i kvarteret ovanför Stora torget och i samma lokaler finns Enköpings museum. Enköpings parker lockar årligen många besökare, med Drömparken som flaggskepp.

Toalett, dusch och tvättmaskin

Du som betalat för ett dygn får en biljett. På biljetten finns en kod så att du kan komma in till toalett, dusch och tvättmaskin. Dessa finns bakom dörren på Hamnmagasinens östra kortsida.

Eluttag och påfyllning av vatten

Vissa ställplatser har eluttag. Utmed kajen finns möjlighet att fylla på vatten.

Sopor

Det finns sopkärl bakom Hamnmagasinen. Det finns även en sopcontainer vid Nyängsvägen, när du betalat får du en kod för att kunna använda den.

Hitta till Enköpings hamn med husbil

  • Från Stockholm kör man mot Oslo. Sväng av vid första avfarten till Enköping Östra.
  • Från Uppsala kör man riksväg 55 mot Enköping.
  • Från Västerås kör man E18 mot Stockholm, välj avfart Enköping Centrum.
  • Från samtliga städer, följ skyltningen antingen mot pendlarparkeringen vid Enköpings resecentrum där parkeringen är kostnadsfri eller mot centrum.

Tömning av latrin

Det finns ingen möjlighet att tömma latrin från husbil i Enköpings hamn. Men det går att tömma vid Bredsands camping mot en kostnad av 40 kronor.

Bredsands Camping, Bredsandsvägen 22, 749 48 Enköping

Telefonnummer: 0171-62 58 00

Koordinater: 11.070477, 59.592789

Båtplats i Enköpings gästhamn

Enköpings gästhamn ligger centralt i Enköping och du kommer dit enkelt via Mälaren. I gästhamnen är du välkommen med egen båt och det finns gästplatser att hyra.

Avgifter och service:

  • Per dygn utan el: 100 kronor
  • Per dygn med el: 150 kronor

Vid förbokning tillkommer en kostnad på 10 procent av priset. När du väljer avbokningsskydd tillkommer en kostnad på 10 procent av priset men minst 39 kr.

Du förhandsbokar och betalar via Dockspots webbplats. Notera att förhandsbokning endast är möjligt under sommarsäsongen mellan 1 maj -30 september. Under lågsäsongen mellan 1 oktober - 30 april kan du betala genom Dockspots webbplats när du anlänt till båtplatsen:

Du kan förtöja långsides utmed kajen.

Toalett, dusch och tvättmaskin

Du som betalat för ett dygn eller en vecka får en biljett. På biljetten finns en kod så att du kan komma in till toalett, dusch och tvättmaskin. Dessa finns bakom dörren på Hamnmagasinens östra kortsida.

Eluttag och påfyllning av vatten

Utmed kajen finns eluttag och möjlighet att fylla på vatten.

Sopor

Det finns sopkärl bakom Hamnmagasinen. Det finns också en sopcontainer vid Nyängsvägen, när du betalat får du en kod för att kunna använda den.

Avloppstank

Du kan tömma båtens avloppstank på andra sidan ån hos Enköpings segelsällskap.