Vikarie inom förskola

Här kan du anmäla ditt intresse för att jobba som vikarie inom förskola i Enköpings kommun.

Vill du vikariera i förskolan? Då kan du vara den vi söker. Både du som har relevant utbildning och du som saknar utbildning kan söka till oss.

Arbetsuppgifter

I rollen som vikarie kommer du arbeta med barn i åldrar 1-5 år. Tillsammans med övrig personal ger du barnen en trygg, rolig och lärorik tillvaro på förskolan.

På förskolan har du alltid barnen i fokus

Som vikarie deltar du aktivt i barngruppen och i det flesta dagliga arbetsuppgifterna som förekommer inom verksamheterna såsom leker med barnen, deltar i aktiviteter, samlingar, sång- och sagostunder och pedagogiska måltider. Mycket utevistelse förekommer bland arbetsuppgifterna.

Flexibelt arbete

Som vikare ska du kunna rycka in med kort varsel, vara flexibel med tider och har möjlighet att arbeta på våra olika förskolor.

Arbetstider

Förskolornas behov styr dina arbetstider. Du kan komma att börja som tidigast klockan 6.30 och sluta senast 18.30. Vi har även en natt, kväll och helgförskola som man kan visa intresse för, med andra arbetstider.

Behörighets­krav

För att få jobba som vikarie på en förskola i Enköpings kommun måste du uppfylla följande krav:

  • Du måste du ha fyllt 18 år.
  • Du måste kunna läsa och tala svenska. 
  • Det är en fördel om du har bil och körkort, eftersom många av våra förskolor ligger i kransorterna utanför Enköping.

Arbetstillstånd

Du måste ha ett arbetstillstånd för att jobba på förskola i Enköpings kommun. I din ansökan ska du ange medborgarskap.

  • Om du är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz behöver du inte ha ett arbetstillstånd.
  • Om du är medborgare i ett land utanför EU, EES eller Schweiz måste du  kunna visa oss att du har ett giltigt arbetstillstånd. Det gäller inte om du är undantagen skyldigheten om arbetstillstånd. 

Vem söker vi?

Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet när vi anställer vikarier.

I arbetet kommer du att vara på olika förskolor och öppna förskolor. Under kortare perioder kan du ingå i flera arbetslag. Därför är en viktig egenskap hos dig att du har lätt för att samarbeta med andra.

Har du skyddad identitet?

Om du har skyddad identitet och vill ansöka om att bli vikarie hos oss skickar du in dina uppgifter genom ett mejl. Skriv i rubriken att du ansöker om att bli vikarie. Skicka ditt mejl till vikarieformedlingen@enkoping.se

För att arbeta som vikarie inom förskola i Enköpings kommun behöver vi ha ett namn, ditt personnummer och ett telefonnummer. Vi följer Skatteverkets regler för behandling av skyddade personuppgifter.

Skicka in intresse­anmälan

Du anmäla ditt intresse till vikarieförmedlingen för förskola och öppen förskola i Enköpings kommun. När ansökan är öppen, hittar du jobbannonsen under lediga jobb på kommunens webbplats.

Sommarstängt för ansökan

Vi tar inte emot sommarvikarier då förskolorna har stängt under sommaren. Du är välkommen att ansöka till vikarieförmedlingen efter sommaren från vecka 31.

Belastningsregister

Du måste ha ett utdrag från polisens belastningsregister som gäller för förskola och skola som inte är äldre en ett år för att få jobba hos oss. Ett registerutdrag beställer du från polisens webbplats. Registerutdraget ska inte skickas in med intresseanmälan utan lämnas vid eventuell introduktion.