Paddla kajak och kanot

Njut av en rofylld dag på vattnet där du själv bestämmer takten och destinationen.

Paddla i Mälaren nära naturen

En stor del av Enköpings kommun präglas av närheten till Mälaren. Sveriges tredje största sjö är kanske den mest omväxlande, med många vikar och öar. Ett enkelt och lustfyllt sätt att upptäcka Mälaren är att göra en kajakutflykt. Är vädret fint och utan alltför mycket blåst väntar dig en härlig dag, då du tyst glider fram genom vattnet. Snart känner du av kroppsdelar du knappt visste fanns. Hitta en vacker klippa eller en strandremsa och ladda batterierna med en grillad korv för vidare äventyr. Du kan också paddla i Örsundaån, till exempel från Örsundsbro via Lårstaviken, ner till Kulla.

Paddla i Bredsand

Att lägga i kajak eller kanot i Bredsand är ett trevligt sätt att komma ut på Mälaren för en vattennära upplevelse. Från Bredsand når man både ön Skarpan och Gröneborg.

Hyra kajak eller stand up paddleboard

För den som inte har egen kajak finns en Kayakomat i Bredsand där det går det att hyra både kajak och stand up paddleboard (SUP) samt i hamnen. En rolig aktivitet för familjen och vännerna. Erfarna paddlare har från Bredsand nära till många olika öar och nybörjare kan med fördel paddla nära strandkanten. 

Läs mer om att hyra kajak eller stand upp paddle board

Foto på en man som paddlar kajak.

Foto: Karl Hornfeldt

Utforska Bryggholmen

Sommartid går det att hyra kanot på olika platser. Bland annat på Bryggholmen, en charmig Mälarö på bara 500 meters avstånd från fastlandet. Här hittar du vacker natur och en plats som bjuder in till avkoppling, bad och somrig picknick. Området utgörs av både öppna odlingsmarker och en frodig lövskog, där det växer gott om mistel som har sin nordligaste utbredning vid Mälaren.

Vill du sova kvar på ön finns det ett vandrarhem på Bryggholmen. Om du vill ta en paus från paddlingen är ett tips att vandra runt på öns små stigar. Passa på att ta ett dopp från bryggorna i gästhamnen. Vill du avsluta eller inleda utflykten med ett bad på fastlandet ligger Koffsans badplats mittemot Bryggholmen.

Läs mer om  hur du bokar och ta del av mer information på Bryggholmens webbplats