Grillplatser i Enköping

Grillat är ännu godare ute i naturen. Testa själv! I Enköping finns det gott om grillplatser.

Njut av grillade favoriträtter ute i naturen

Ett enkelt sätt att förgylla din utflykt är att besöka någon av alla grillplatser i staden. Koppla av vid lägerelden eller passa på att njuta av en måltid lagad över öppen eld. Tänk på att aldrig elda när brandrisk råder och att du som tänder elden är ansvarig för den.

Det finns gott om grillplatser runt om i Enköping. Många av grillplatserna finns i friluftsområden som till exempel på Gröngarn och Dyarna, vilket gör det enkelt att tillbringa en hel dag ute i naturen. Vid ungefär 15 grillplatser finns det påfyllda vedförråd. Det finns ytterligare ungefär 15 grillplatser där du tills vidare får ta med dig din egen ved eller grillkol. Vill du göra stickor eller finfördela den kluvna veden för att underlätta tändningen av en eld får du ta med egen utrustning.

Foto på en eldstad och personer som sitter runt elden

Foto: Kevin Erdvig

Elda säkert i naturen

Tänk på att du som tänder elden är ansvarig för den. Elda aldrig när brandrisk råder, håll koll så inga gnistor flyger iväg och landar i till exempel det torra gräset eller mossan och se till att elden är släckt när du lämnar grillplatsen. Ta med dina sopor hem och lämna grillplatsen i städat skick. Den som eldar i skog och mark bär hela ansvaret för brandsäkerheten.

Läs mer om eldning och säkerhet på Länsstyrelsens webbplats

Hitta grillplatser i Enköping

Du kan gå in på kommunens digitala karta för att se vilka grillplatser som finns runt om i Enköping och vilka grillplatser där kommunen regelbundet fyller på med ved.

Se alla grillplatser på Enköpings kommuns besökskarta