Cykla i Enköping

Här är det lätt att ta sig runt på två hjul. För dig som är ute efter mer action har vi vår MTB-led.

Cykla – landsväg och MTB

Luften doftar av försommarens alla blommor, fåglarna pockar på din uppmärksamhet och titta där, vilka söta lamm! Att lära känna ett landskap på cykel är något helt annat än att köra bil. Motion och frisk luft får du på köpet. Du behöver varken ha en vältränad kropp eller dyr cykel för att klara en dagsutflykt på ett par mil. En vacker vårdag eller en klar höstdag är cykelturen också minst lika rolig som på sommaren.

I nästan hela Enköpings kommun finns det gott om småvägar och med hjälp av kartan kan du planera en lagom lång runda. Transportsträckorna är få och det finns mycket att se. De flesta mindre vägar är lågtrafikerade och landskapet är lättcyklat. Två tips är området öster respektive sydväst om Örsundsbro. Även en tur i Trögden är trevlig, bara du undviker Boglösavägen där vägrenen är smal och många bilar kör fort.

Personer som sitter och vilar vid Blå Trädgård på Åpromenaden med sina cyklar.

Foto: Thomas Henrikson

Cykelutflykt med bad

Om du cyklar från torget i Enköping är det ungefär en fem kilometer lång cykeltur till Bredsand. Där kan du ta ett svalkande dopp en varm sommardag. I Bredsand finns hopptorn och stränder. Om du blir sugen finns en servering med glass och fika. Vill du förlänga cykelturen och bada senare är tipset att ta sikte mot Koffsan. Från Bredsand är det ytterligare tio kilometer på cykel innan du når fram till Koffsan. Från Bredsand är det ingen cykelväg utan småvägar med vanlig trafik.

MTB Gånsta

Mountainbikeleden i Gånsta är graderad som en blå bana, fyra kilometer lång och startar uppe vid hinderbanan i Gånsta. Leden är uppskyltad av upplevelseförvaltningen tillsammans med Enköpings cykelklubb.

Se MTB-leden på karta

Foto på skyltar på mountainbikeleden.