White Guide i Enköping

Besök våra omnämnda restauranger för det där lilla extra.

Foto: Thomas Henrikson

Besök Enköpings White Guide restauranger

I Enköping finns två ställen som omnämns i White Guide. För den som letar efter det lilla extra i matväg brukar White Guide ge en bra fingervisning om ställen väl värda en omväg. I Enköping finns två sådana ställen, ett franskt bistro och ett fin-fik i Fjärdhundra.

Spännande fransk bistro

På den somriga gågatan nära Stora torget i Enköping hittar du charmiga Bistrot Bombance. Frankofilen känner sig genast hemma. Tavlorna på väggen, det öppna köket, menyn och vinlistan, allt andas franskt. På menyn i form av en griffeltavla samsas gratinerade sniglar med moules och andra franska klassiker som ostar och chokladfondant. Bistrot Bombance har 32 platser och liten bar. Adress: Kungsgatan 27.

Foto på tre personer som äter middag på bistrot Bombance.

Foto: Per Groth

Kafé vid en gammal kvarn

Forsby kvarn och Kafé är på flera sätt en oas. Både läget och godsakerna på menyn. Kaféet ligger i den gamla kvarnens tillbyggnad från början av 1900-talet. För den som besöker Fjärdhundraland, området mellan Uppsala, Enköping och Västerås, är Forsby Kvarn och kafé ett givet stopp. Kaféet ligger beläget vid Örsundaåns vackra dalgång. Utbudet är varierat. Välj allt mellan fin-fika som tårta, bärpaj eller varför inte den välkända citronbullen. På fredagar serveras långjästa pizzor. Då och då arrangeras också musikkonserter.

Foto på uteserveringen vid Forsby kvarn.

Foto: Thomas Henrikson