Upptäck Enköping i vinter

Ta dig ut i skidspåren, njut av scenkonst eller ät gott på restaurang. Här finns det gott om vinteraktiviteter.

Foto: Isi Parente

Se upp i pulkabacken

Om vädret tillåter och snön faller blir det både spolade isar och preparerade skidspår runt om i Enköping, där skidspåret i Gånsta brukar locka många. En trevlig stund vid elden skapar du med ett besök på någon av kommunens iordningsställda grillplatser. Två fina ställen att tända elden på är Gröngarn eller nära Mälaren i Bredsand. Vill du prova på friluftsliv? På Fritidsbanken i Idrottshuset går det att utan kostnad låna sport- och friluftsmaterial.

Foto på två barn som åker pulka. Foto: Jeremy Mcknight

Foto: Jeremy Mcknight

Upptäck konst och kreativitet

Gör ett besök till Enköpings konsthall i Tingshuset. Vill du kombinera konst med en promenad finns olika konstverk längs med Åpromenaden som börjar och slutar vid Drömparken. Mer kultur finns nära till hands när du besöker biblioteket som alltid erbjuder läsning i alla dess former. De erbjuder också olika evenemang som författarbesök och föreläsningar. Utanför biblioteket på Ågatan 29 finns Konstfönster Joar. Det är ett galleri i miniformat - med konstupplevelser tillgängliga dygnet runt.

Lockar scenkonst och bio är Joar Blå platsen att besöka.

Se vilka föreställningar och utställningar som är aktuella i evenemangskalendern

Badsäsongen fortsätter i Pepparrotsbadet

Bada i laguner, simma i forsen, ta det lugnt under palmerna eller luta dig tillbaka i bubbelpoolen. Mer adrenalin finns i den blinkande rutschbanan på 116 meter. För de yngsta barnen finns ett vikingaland att utforska. Så klart finns också motionssim och hopptorn. Mellan baden finns både mat och fika i restaurangen. Vill du slappna av? På relaxavdelningen njuter du av bastu, bubbelpool och ett uppiggande kallbad.

Fler tips vad du kan göra i vinter

Grilla i naturen

Fyll termosen - nu ska det ut och grillas! Besök naturområdet Gröngarn och passa på att vandra i den fina vinternaturen.

Läs mer om grillplatser i Enköping

På med pjäxorna och skridskorna

Är du sugen på att åka skidor eller skridskor? I Enköpings finns gott om möjligheter. När snön är här finns flera fina skidspår att utforska. Skridskor kan du åka på någon av Enköpings spolade isar.

Läs mer om skidspår i Enköping på Enköpings kommuns webbplats

Läs mer om isar i Enköping på Enköpings kommuns webbplats

Snölekar för stora som små

När snön lagt sig är det på dags att ta fram pulkan och bege sig ut till någon av Enköpings pulkabackar. En populär pulkabacke ligger i Skolparken. Se upp i backen!

Är familjen ute efter lite mer äventyr rekommenderar vi ett snöbollskrig eller tävla om att göra den finaste snögubben eller snöängeln i Blå trädgården.

Läs mer om Skolparken på Enköpings kommun webbplats

Läs mer om Blå trädgården