Lekplats­safari i Enköping

Mer bus och lek till barnen! Vi har lekplatser för alla åldrar, intressen och äventyr.

Lekplatssafari

Enköping har många lekplatser för barn i olika åldrar och med olika intressen. För de yngre barnen ska det finnas lekplatser i närheten där barnet bor. Det ska också finnas en större lekplats i de olika stadsdelarna eller i tätorterna utanför staden. De största och mest välkända lekplatserna är tänkta som utflyktsmål för hela familjen. Här listar vi fyra populära lekplatser i Enköping.

1. Skolparkens lekplats

Lekplatsen i Skolparken har flera olika sorters lekredskap. De lite äldre barnen tycker om att åka den långa tubrutchkanan. De tycker också att det är roligt att snurra runt på vippgungan nedanför. För de yngre barnen finns ett populärt tåg, bilar och en mindre rutchkana. Skolparken är också en trevlig plats för en picknick och det finns många bänkar och bord.

Hitta till Skolparkens lekplats

2. Åkersholmes lekplats

Den här lekplatsen är en av de största i Enköping och ska passa barn i alla åldrar. Den långa och mjuka klätterställningen löper genom nästan hela området och är en riktig utmaning. Det finns vanliga gungor men också en storgunga. Längst bort finns en vippgunga som snurrar som en karusell.

Hitta till Åkersholmes lekplats

Foto på två barn som leker på Åkersholmes lekplats.

Foto: Enköpings kommun

3. Skeppets lekplats

Skeppets lekplats ligger inbäddat mellan gatorna i Gånsta. Här finns en gungställning, sandlåda och lekbåt för de yngre barnen. De äldre barnen brukar tycka om korggungan, karusellen och bollplanen vid sidan om. Framför bollplanen finns också ett litet utegym.

Hitta till Skeppets lekplats

Foto på Skeppets lekplats. Lekplatsen består av en båt och en valfigur i trä.

Foto: Enköpings kommun

4. Ö-rikets lekplats

Öriket ligger inbäddad mellan Åpromenaden och bostadsområdet vid Klarbärsgatan och Strömgatan. Det är en lekplats för alla åldrar. För de yngre finns gungor, en lekbåt och vippgunga. För de äldre finns flera olika sorters klätterställningar och gungor. Området har både hårda ytor och sand. Det finns flera bord och bänkar.

Hitta till Ö-rikets lekplats

Hitta fler lekplatser i Enköping

Läs mer om alla lekplatser i Enköping på Enköpings kommuns webbplats