Fjärd­hundra­lands shopping

Här hittar du allt från inredning till mathantverk, keramik och snittblommor.

Foto: Görel Josefine

Fjärdhundra­land design och shopping

Passa på att kombinera upplevelsen av den vackra landsbygden med spännande shopping. Runt om i Fjärdhundraland, det område som ligger mellan Uppsala, Enköping och Västerås, finns mycket att utforska om du är intresserad av hantverk, inredning, loppisfynd och mathantverk.

Inredning och prylar för hemmet

Lilla Tegelhuset är en plats där inredning, barnartiklar och snittblommor är i fokus. En annan inredningsbutik är Det lilla mejeriet, en butik med både ny och gammal inredning. På Hannas butik i Fjärdhundra får gamla möbler nytt liv. Hos Gyllenberg keramik finns det keramik i stengods och porslin.

Mathantverk

Lilla torpets söta säljer goda sötsaker som praliner och biskvier. Sussis gårdsbageri erbjuder både matbröd och kaffebröd bakat på surdeg. I Närheten av Lårstavikens vatten öster om Örsundsbro görs Skogsbackens ost på ekologisk komjölk från Folsberga mjölkgård i Vallby, Enköping. Några av ostarna är Skogsbackens blå och Don Ramon. Hos Franzéns Charkuterier finns hantverksmässigt tillverkad korv och charkuterier. Välj bland lufttorkade skinkor, färskkorvar, och kött från linderödsgrisar.

Foto på ett uppskuret surdegsbröd.

Foto: Vicky Ng

Loppisfynda i sommar

Den 10-11 juli, blir det åter loppisrunda i Fjärdhundraland. Ett evenemang där många säljare samlas på olika platser och lockar till loppisfynd längs de slingrande småvägarna

Gårdsbutiker

Landsberga gårdsbutik och Kromsta lantbod är två gårdsbutiker som lockar den matintresserade. På Landsberga finns närvärpta ägg men också kafé. I Kromsta lantbod finns ett stort utbud av kött från den egna gården.

Läs mer om vad som finns att upptäcka på Fjärdhundralands webbplats