Handla lokalt i Enköping

Strosa runt i vår stad och upptäck våra små unika butiker och mysiga torghandel.

Foto: Thomas Henrikson

Upptäck unika butiker och mysig torghandel

Livet i Enköping passar att avnjutas i lugnt och avslappnat tempo. Strosa runt på måfå, du hittar till både mysiga kaféer och små, unika butiker. Slå dig ner på ett fik där du genast känner dig som hemma. De flesta har både trivsamma uteserveringar och ombonade innemiljöer. Känn doften av nybakat som letar sig ut ur köket. Satsa på en riktig gofika och välj fina mackor, ett smarrigt bakverk eller en Raw Food-kaka. Här hittar du det genuina och nostalgiska, men ofta med modern twist.

Låt shoppingrundan gå i maklig takt. Du hittar ett utbud som är valt med omsorg och fingertoppskänsla. Många butiker drivs av entusiaster som brinner för sin verksamhet och vill att du ska hitta det bästa för dig. Det personliga mötet är viktigt. De tar sig tid och hjälper gärna till för att du som kund ska bli nöjd.

Foto på Kungsgatan i Enköping På varsin sida av gatan syns cafeérna Magnifk och Systrar två..

Foto: Josefin Yesilbag

Köp lokalt producerade varor

Runt torget och längs gatorna finns mode, inredning, presenter och delikatesser. Under sommaren blommar torghandeln med lokalt producerade varor. Landsbygden är fylld av entreprenörer inom mat, dryck och hantverk. Här hittar du gårdsbutiker fyllda med allt ifrån kalkon- och griskött, ostar, örter och ekologiskt odlade frukt, bär och grönsaker.

Du kan också besöka loppisar, outlet-butiker och kafeér med försäljning.

Hitta fler butiker i Enköping

Hitta information om butiker och shopping i Enköping i besökskartan