Loppis och marknader

Gör kanonklipp på våra loppisar och marknader i sommar.

I Enköping kan du loppisfynda

Finns det något bättre än att svänga in vid en handmålad loppisskylt och göra fyndet med stort F? Kanske koppen som är precis likadan som den du drack morgonchoklad ur när du var liten eller den udda prylen som gör din samling komplett.

Fynda på landsbygden

Vi blir fler och fler som gärna ägnar ledig tid åt loppis, vintage och miljösmart återanvändning. Bästa fynden gör man oftast ute på landet. Landsbygden runt Enköping är inget undantag. Här finns såväl stora som små, väletablerade som mer tillfälliga loppisar. Några är specialiserade på att ge gamla saker nytt liv, andra väljer med spetskompetens ut det allra bästa, medan det hos en del är ett myller av grejer.

Viken variant du än föredrar kan du stilla ditt lystmäte. En extra bonus är den vackra naturen och landsbygden att njuta av på färden mellan fyndställena.

Foto på en skylt där det står Loppis Öppet.

Foto: Most Photos

Missa inte privata auktioner

Nu är det mer populärt än någonsin att köpa begagnade saker. Här får du tipsen för sommarens fynd som är bra för både plånboken och miljön. Varje sommar finns det gott om privata auktioner att besöka. De brukar ofta annonseras i lokaltidningarna.

Vill du fynda på loppis så finns det många alternativ oavsett om du söker efter kläder, möbler, glas eller porslin. Till exempel kan du besöka Kjelles prylar, Röda Korset, Härnevi loppis eller vintagebutiken Lata Pigan. Ett tips är att rensa ut saker hemma innan loppisbesöket. På så sätt kan du bidra till kretsloppet där vi alla hjälps åt att konsumera mer hållbart.

Se alla loppisar och second handbutiker i Enköpings kommuns besökskarta