Familje­badet i Enköping

Besök oss för en familjedag på badets upplevelsedel eller avslappning i relaxen.

Enköpings familjebad har något för alla

Pepparrotsbadet är Enköpings familjebad. Stig in i Pepparrotsbadets upplevelsedel. Utforska någon av de två lagunerna. Kliv ner och slappna av i en infinitypool med behagliga champagnebubblor. I den runda bassängen som är omringad av palmer och växtlighet kan du låta vattenströmmen göra jobbet och bara åka med.

Från upplevelsedelen ser du också konstverket Rainbow Symphony som har skapats av konstnären Josefine Lyche. Vill du känna en dos adrenalin är det självklara valet Pepparrotsåket, en drygt 100 meter lång rutschkana där du far ner med singel- eller dubbelring innan du når landningsbassängen. För leksugna barn finns en speciell barnavdelning där det går att utforska vikingaskeppet. Spana in runstenen, var med i skattjakten och leta rätt på guldet.

Foto på en flicka som badar i en bassäng med armpuffar.

Foto: Sydney Rae

Besök relax­avdelningen

Koppla av, varva ner, umgås med vänner. Lugnet och återhämtningen är fokus i relaxen på Pepparrotsbadet. Här finns gott om möjligheter för att hitta in i en fridfull stämning för sinnet och ladda upp kropp och själ med ny energi. Kliv ner och luta dig tillbaka i en behaglig tempererad infinitypool som håller 38 grader och låt avslappningen ta vid. Eller njut av en välbehövlig stunds återhämtning i massagebubbelpoolen.

Njut av värmen

För den som vill njuta av värme finns flera varma varianter att upptäcka. Välj mellan ångbastu med stjärnhimmel i taket, vanlig bastu och värmerum där ljuset kan simulera känslan av solen från platser som Bali och Miami. Blir det för varmt kan den som vill kyla av sig mellan varven i det kallbadet som håller 14 grader.

Efter bastu och poolhäng kan du från relaxen vandra ut på Pepparotsbadets uteterass som bjuder på en njutbar utsikt mot Gånsta och Bredsand. Om man blir sugen på något att äta finns ett urval av lättare mat att välja mellan för den som besöker relaxavdelningen.

Foto på spadelen i Pepparrotsbadet.

Foto: Per Groth

Motionssim, tävlingar, simskola och rehab

På Pepparrotsbadet har vi har olika bassänger beroende på vad du behöver och vad du vill göra. Träningssugen? Dyk ner i 25-metersbassängen. Totalt finns 8 banor. Vid tävlingar kan vändplattor monteras och det finns en rullbar läktare som rymmer 400 åskådare.

Lockar höga hopp, volter och dyk? I så fall klättrar du upp i hopptornet. Där kan du hoppa ner i hoppbassängen. Hopptornet har avsatser på tre och fem meter. Bredvid finns en trampolin för den som vill ha svikt i hoppet. Hoppbassängen är 3,8 meter djup. På andra sidan av bassängen finns en klättervägg där du med starka nypor kan klättra upp, med eller utan vattenfall.

På Pepparrotsbadet finns också en rehabbassäng som är utrustad med en hiss till bassängen för rullstol. På anläggningen finns två rullstolar för ändamålet. Bassängen har en höj- och sänkbar botten. Maxdjup är 2,1 meter.

Det finns också en undervisningsbassäng med färgade lampor i vattnet. Undervisningsbassängen är avsedd för undervisningsverksamhet men är tillgänglig för allmänheten på helger.

Fyll på energin

Som besökare på Pepparrotsbadet finns det olika alternativ för den som vill äta något och fylla på energireserverna. I badets cafeteria kommer det erbjudas rätter som poke-bowl, sallader, hamburgare, pasta, wraps och smörgåsar, även enklare mellanmål och fika.

Läs mer om familjebadet på Pepparrotsbadets webbplats