Åk längd­skidor i Enköping

Den kalla årstiden bjuder in till vintersport i alla dess former och vad kan vara härligare än att åka skidor?

Foto: Mostphotos

Vinterns roligaste träning finns i skidspåret

Stadsnära skidspår finns i Gånsta där Enköpings Allmänna Idrottsförening sköter spårningen. Vid åkbart spår så finns längderna 1,5 kilometer, 3 kilometer och 5 kilometer. I spåret finns flera backar och raka sträckor i skogsmiljö och öppet fält. Ett alternativ är att besöka Fagerskogen där det vid åkbart spår finns längderna 2,3 kilometer och 3,2 kilometer. Spåret är en kombination av mindre backar samt plana sträckor i skogsmiljö. Ett kortare skidspår prepareras också på Korsängsfältet.

Åka skidor och grilla korv

Hur gör man en skidtur ännu bättre än bara åka skidor? Ett sätt som förhöjer skidåkningen ett snäpp är att avsluta med korvgrillning. Om vädret har gjort det möjligt finns det i vintertid spår i Bredsand och vid Gröngarn. På båda dessa platser finns också grillplatser, vilket gör det till utmärkta alternativ för en utflykt med kombinationen skidor och grillning.

Foto på person som åker längdskidor på skidspåren

Fler tips på skidspår

I Örsundsbro spåras det vintertid ett spår som är 3 kilometer långt. I spåret finns ett antal backar samt raksträckor i skogsmiljö. I Lillkyrka finns ett spår som mäter 2,5 kilometer. I Fjärdhundra finns ett 3 kilometer långt spår som går genom skogen. Det finns också spår i i Hummelsta och i Grillby. 

Status på skidspåren

På kommunens webbplats uppdateras status för de olika skidspåren under vintern. Det finns också länkar till en karta för att se var de olika skidspåren finns.

Besök kommunens webbplats för att se status och kartor till skidspår