Studera utomlands i ett år

publicerad: 2019-09-26

Vill du tillbringa ditt andra år på gymnasiet i London, Madrid, Paris, Bryssel eller Costa del sol? Då kan du ansöka om att läsa studieåret 20/21 utomlands. Ansök senast den 13 december 2019.

För att få studera utomlands behöver du uppfylla två kriterier:

  • Vara skriven i Enköping
  • Gå i årskurs 1 på ett naturvetenskapsprogram, ekonomiprogram eller samhällsvetenskapsprogram

Ansök

  1. Meddela din studie- och yrkesvägledare att du är intresserad av att ansöka
  2. Be en lärare eller mentor på din nuvarande skola om ett rekommendationsbrev
  3. Fyll i en ansökningsblankett
    Ansökan till utlandsstudier
  4. Lämna in ansökan och rekommendationsbrev till din studie- och yrkesvägledare på Westerlundska gymnasiet eller till rektor Linda Lindahl
  5. Förbered dig på en intervju, intervjuer med alla sökande kommer att äga rum 15-16 januari

Vi beviljar årligen en elevplats per ort. Uttagningen sker på urval av studieresultat, lärarnas rekommendation och intervjuer. Beslutet kan inte överklagas.

Finansiering

Du behåller ditt nuvarande studiebidrag vid studier utomlands. Vi står för skolpengen motsvarande utbildningskostnaden hos oss. Du står för eventuell mellanskillnad om skolkostnaden är högre än vår utbildningskostnad samt för värdfamiljsavgiften (cirka 7000 euro/år) och för resorna. Inackorderingstillägg kan sökas. Det förutsätts att du tecknar en tilläggsförsäkring för studietiden som kompletterar vår skolförsäkring samt utlandsskolans försäkring.

Praktisk information

Du ska klara av att bo och studera i en främmande miljö och vi tror att du är stabil, trygg och öppen för att lära känna en ny värdfamilj i en ny kultur. Skolåret på en svensk utlandsskola börjar den 1 september och slutar vid midsommar. Du kommer sedan tillbaka till din ”gamla” skola och fortsätter dina studier i årskurs 3 och förutsätts dela med dig av dina erfarenheter.

Frågor kring förkunskaper i respektive språk, vänligen kontakta din studie- och yrkesvägledare.

Frågor

Undrar du över något är du varmt välkommen att kontakta din studie- och yrkesvägledare. Du kan även maila gymnasiets rektor Linda Lindahl på linda.lindahl@enkoping.se eller ringa på telefonnummer 0171-62 50 30.

Följ oss

Facebook
Facebook
Facebook

Mer information

Förskola och skola i Enköpings kommun