Intervju | Nyfiken på

Linus Lidström, elev på restaurang- och livsmedelsprogrammet.

Hur är att vara elev på restaurang- och livsmedelsprogrammet?
– Vi är som en stor familj där alla umgås och hjälper varandra! Våra lärare är väldigt sköna och undervisar på ett sätt som är enkelt att lära sig av. Restaurang- och livsmedelsprogrammet på Westerlundska gymnasiet driver också restaurangen Novisen vilket är jätteroligt. Jag har valt till LIU handboll så jag får både laga mat och spela handboll på lektionstid - det bästa av två världar, säger Linus.

Vad har du lärt dig på ditt program?
– Vi är ett relativt litet program och jag är trygg med alla elever och lärare vilket gör att jag vågar mer. I början var jag rädd att gästerna i vår restaurang inte skulle gilla min mat eller att jag skulle tappa tallrikar under serveringen men nu har jag fått mycket mer självförtroende. Jag har även lärt mig flera recept utantill och har många grunder i huvudet, säger Linus.

Vilken användning kommer du ha av din utbildning i framtiden?
– Jag vill bli köksmästare och det hade varit nice att starta en egen restaurang i framtiden. Jag kommer fortsätta spela handboll men det är restaurangbranschen jag vill arbeta inom. Framtiden ser ljus ut. Det finns hur många jobb som helst inom branschen och det är enkelt att arbeta sig uppåt, säger Linus.

Vad vill du säga till elever som har sitt gymnasieval framför sig?
– Vill du gå ett jätteroligt program där du får laga mat på lektionstid borde du söka till restaurang- och livsmedelsprogrammet! Du lär dig allt från grunden så du behöver absolut inte ha några förkunskaper för att söka hit. Vi har även samlade studiemiljöer och välutrustade kök, säger Linus.

Följ oss

Facebook
Facebook
Facebook

Mer information

Förskola och skola i Enköpings kommun