Intervju | Nyfiken på

Victor Eklund, elev på handels- och administrationsprogrammet.

Hur är det att vara elev på handels- och administrationsprogrammet?
– Man anpassar sig lätt. Jag valde inriktningen lärling så att jag fick komma ut och jobba redan i år 1. Det passar mig perfekt som gillar att arbeta praktiskt, säger Victor.

Vad har du lärt dig på ditt program?

– Jag har lärt mig att ta eget ansvar för mina studier vilket har gjort att jag har fått bättre betyg. Lärarna är jättebra på att stötta oss elever. Eftersom jag har valt det här programmet själv blir jag mer motiverad att ta eget ansvar. Sedan har jag lärt mig massor på min praktik. Man kommer ut i arbetslivet och får mer erfarenhet.

Vilken användning kommer du att ha av din utbildning i framtiden?
– Det kommer att bli enklare för mig att skaffa jobb eftersom jag har erfarenhet av att arbeta genom mitt lärlingsval. Det ser bra ut på mitt CV. Efter tre år som lärling i kombination med vanliga studier så kommer det att räknas som ett års arbetslivserfarenhet.

Vad vill du säga till elever som har sitt gymnasieval framför sig?
– Välj inte det som dina kompisar väljer. Känn efter vad du vill. På handels- och administrationsprogrammet kan du förvänta dig att få starta ett UF-företag i år 2 som du kan driva i år 3 och tjäna pengar igenom. Det här programmet ger en bra start på livet efter gymnasiet, säger Victor.

Följ oss

Facebook
Facebook
Facebook

Mer information

Förskola och skola i Enköpings kommun