Intervju | Nyfiken på

Molly Lenngren, elev på fordons- och transportprogrammet.

Hur är att vara elev på fordons- och transportprogrammet?
– Här arbetar vi mycket i verkstaden! Det är trevlig stämning där alla hjälper varandra. På fordons- och transportprogrammet undervisar lärarna på ett sätt som sätt som är intressant och enkelt att ta till sig. Det är det fler praktiska övningar än teoretiska och för mig passar det perfekt eftersom jag mycket hellre är i verkstaden än sitter och läser i böcker, säger Molly.

Vad har du lärt dig på ditt program?
– Vi arbetar ofta med riktiga kunders bilar och då är det extremt viktigt att det blir bra. Det har gjort att jag tar mer ansvar och är mer självständig. I den här branschen är det verkligen viktigt att ha väldigt goda kunskaper inom sitt område, säger Molly.

Vilken användning kommer du ha av din utbildning i framtiden?
– Jag har fått många bra kontakter och kommer att börja arbeta inom den inriktning jag valt här på gymnasiet, karosseri. Men utbildningen på fordons- och transportprogrammet är bred och mångsidig vilket gör att jag har många andra möjligheter också, säger Molly.

Vad vill du säga till elever som har sitt gymnasieval framför sig?
– Sök till fordons- och transportprogrammet om du gillar fordon och inte har något emot att bli lite skitig! Här får du en bra utbildning som gör dig beredd att börja arbeta direkt efter gymnasiet. Det är ett jättebra gäng elever och lärare här och du kommer att känna dig väldigt välkommen, säger Molly.

Följ oss

Facebook
Facebook
Facebook

Mer information

Förskola och skola i Enköpings kommun