Intervju | Nyfiken på

Ania Kimstål, elev på estetiska programmet med musikinriktning.

Hur är att vara elev på estetiska programmet?
– Det är det bästa som finns! Alla lärare och elever är så himla snälla, välkomnande och förstående och att börja här har varit som att hitta hem. Vi är som en stor familj där alla har en plats och uppmuntras att vara sig själva, säger Ania.

Vad har du lärt dig på ditt program?
– Förr hade jag svårarare att öppna mig och lära känna nya människor men efter två år på estetiska programmet känner jag mig mycket mer självsäker. Jag vågar ta för mig mer, skrattar mer och är helt enkelt mycket gladare, säger Ania.

Vilken användning kommer du ha av din utbildning i framtiden?
– Eftersom utbildningen på estetiska programmet både ger mig fördjupning inom musik och högskolebehörighet har jag väldigt många möjligheter efter gymnasiet. Drömmen är att kunna försörja mig på musiken men plan B är att studera vidare, säger Ania.

Vad vill du säga till elever som har sitt gymnasieval framför sig?
– På estetiska programmet får du tre jätteroliga år med fantastiska lärare, mysiga studiemiljöer, familjär stämning mellan alla elever och sist men inte minst får du även högskolebehörighet. Om du vill kan du utöka behörigheten ytterligare genom tillval som moderna språk, matematik och engelska som då ger maximala meritpoäng.

Kan du inte redan spela ett intrument får du lära dig det här. Du får många möjligheter att uppträda på scen men vill du inte det kan du istället rikta in dig på teknik, media eller musikteori. Alla kan söka estetiska programmet, säger Ania.

Följ oss

Facebook
Facebook
Facebook

Mer information

Förskola och skola i Enköpings kommun