Grytan korvgryt

Ingredienser

Receptet är för 15 personer.

  • 2 kg falukorv
  • 1 l vatten
  • 20 st potatisar
  • 20 st morötter
  • 2 - 3 st blomkålshuvuden
  • 5 st purjolökar
  • 5 st köttbuljongtärningar
  • 1 l ärtor
  • Rikligt med dill, persilja och gräslök
  • Ev. kryddor efter personlig smak

Gör så här

Koka upp vattnet och lös upp buljongen i det heta vattnet. Under tiden skärs potatis, morötter, blomkål och purjolök i 2 cm stora bitar och läggs i efter hand, det måste koka i grytan. Fortsätt kokningen under lock. Skär nu också falukorven i tärningar. När grönsakerna börjar mjukna läggs återstoden i. Locket läggs på tills korven är färdig. Färdig att servera efter totalt 30-40 min.

 

Kontakt

Adress: Hornugglegränd 9
Telefon: 0171-62 62 97
E-post: mikael.bernovall@enkoping.se