Grytan fiskgryt

Ingredienser

Receptet är för 15 personer

  • 2 kg torskfilé
  • 1 l vatten
  • 20 st potatisar
  • 20 st morötter
  • 2 - 3 st blomkålshuvuden
  • 5 st purjolökar
  • 5 st fiskbuljongtärningar
  • 1 l ärtor
  • Rikligt med dill, persilja och gräslök
  • Ev. kryddor efter personlig smak

Gör så här

Koka upp vattnet och lös upp buljongen i det heta vattnet. Under tiden skärs potatis, morötter, blomkål och purjolök i 2 cm stora bitar och läggs i efter hand, det måste koka i grytan. Fortsätt kokningen under lock. När grönsakerna börjar mjukna läggs resten av ingredienserna i. Locket läggs på tills fisken är färdig. Försök att röra så lite som möjligt när fisken lagts i. Färdig att servera efter totalt 30-40 min.

 

Kontakt

Adress: Hornugglegränd 9
Telefon: 0171-62 62 97
E-post: mikael.bernovall@enkoping.se