Cowboygryta

Ingredienser

Receptet är för 4 personer

  • 2 msk olja
  • 400 g grytbitar eller 600g köttfärs
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk tacokrydda
  • 25 g bacon
  • 250 g passerade tomater
  • 400 g vita bönor i tomatsås
  • 2 msk kaffe
  • 1 tsk salt
  • 1 - 2 krm svartpeppar

Gör så här

Hetta upp oljan i en gryta. Bryn grytbitarna runt om (alt. köttfärs). Skala lök och vitlök. Hacka löken och låt fräsa med köttet. Krydda med tacokryddan. Skär baconet i bitar. Tillsätt bacon, tomat och vita bönor i grytan. Låt puttra ca 30 min eller tills köttet blivit mört. Smaka av med kaffe, salt och peppar.
Servera med bröd.

 

Kontakt

Adress: Hornugglegränd 9
Telefon: 0171-62 62 97
E-post: mikael.bernovall@enkoping.se