Följebrev till personal i matbespisningen

Det här brevet är till för att underlätta för personalen i matbespisningen.

Hej!

Vi från naturskolan hoppas med detta brev kunna underlätta för er när ni ska plocka ihop ingredienser till en utedag med oss. Lärarna väljer ut ett recept ur vår samling som de vill att eleverna ska kunna tillaga utomhus.

Det aktuella receptet ska ni få tillsammans med detta brev.

  • Eleverna kan skära ingredienser utomhus så det går bra att skicka med tex hel lök och
    paprika.
  • Vi hanterar aldrig rå kyckling utomhus, så om det är kyckling i receptet måste den
    vara förstekt.
  • Pasta behöver av praktiska skäl vara förkokt.

Det är bra om maten är fördelad till de olika matlagningsgrupperna. Den här gången kommer vi att laga mat i _____________ grupper.

Olja behöver alltid skickas med så vi kan steka.

Dryck
Vi vill undvika engångsförpackningar som festis. Skicka gärna med blandbar dryck, vi har dunkar och vatten att bland med och i så det gör vi i skogen.

Läraren kryssar i listan:

  • Eleverna kommer att ha med tallrik, mugg och bestick.
  • Vi vill att ni skickar med engångsartiklar till alla elever och personal. _____antal

Tips som funkar bra i skogen:

  • Om det ska vara sås till maten är det bra om den är i en flaska istället för en burk. (Tänk ketchupflaska – flaska med pip)
  • Hushållspapper är alltid användbart.

Kontakt

Adress: Hornugglegränd 9
Telefon: 0171-62 62 97
E-post: mikael.bernovall@enkoping.se