Laga mat över öppen eld

Laga mat på murrikka med oss! Här nedan hittar du material som förbereder dig och din klass inför vår utedag tillsammans.

Laga mat på murrikka

Att få laga sin egen mat över öppen eld är en upplevelse för alla. Ingen mat smakar så bra som när man får vara ute och tillsammans med sina kompisar fixa en egen måltid ute.

Naturskolan ser till att det blir möjligt för din grupp att laga sin egen mat över öppen eld. Vi har all utrustning som krävs för matlagning ute.

Det du som lärare behöver göra är att välja ett av våra recept se till att skaffa ingredienser till maten och förbereda eleverna på vad dom ska göra ute i fält. Ingredienser kan du som lärare beställa hos din matbespisning om du är ute i god tid. Förbereda eleverna gör du genom att ni innan utedagen tittar igenom våra instruktionsfilmer om matlagning ute. Det är mycket som ska klaffa om allt ska fungera bra under matlagningen så det är av största vikt att eleverna har en viss förförståelse innan vi träffas. Det får dom genom att ni tillsammans tittar på filmerna och efter varje del reflekterar kring vad som förväntas av eleverna under arbetet.

När ni nu är väl förberedda är ni välkomna ut och laga mat med Naturskolan.

Följebrev till matbespisningen

Våra recept

Att förbereda eldstaden

Att såga och hugga ved

Att förbereda matlagningen

Att tända elden

Att laga maten

Att diska och städa undan