Vaccinations­start i hem­tjänsten och hem­sjukvården

Snart beräknas vaccinationerna att starta för dig som är kund inom hem­tjänsten och hem­sjukvården i Enköpings kommun. När det är dags får du ett brev från Region Uppsala och Enköpings kommun.

Uppdaterad 2021-01-22:

Informationen "Om du av medicinska skäl har svårt att lämna hemmet kommer du att erbjudas vaccination i hemmet." är borttagen då det finns en uppdaterad information inom regionen. Förtydligande kommer att ske i kommande brevutskick till kunderna med vaccinations­erbjudande.

Nyheten

I brevet står det hur du ska göra för att boka tid för vaccination och hur det kommer att gå till. Det är ett telefonnummer du ska ringa för att boka tid. Du kommer även att kunna boka tid för en person till som bor hemma hos dig.

Vaccinationen kommer att ges på en vårdcentral eller vaccinations­byrå.

Alla får inte brevet samtidigt

Brevet med erbjudande om vaccination kommer inte att skickas ut till alla kunderna samtidigt.

– Vaccinet kommer i omgångar och vartefter kommer vi att skicka ut brevet från Region Uppsala och Enköpings kommun till våra kunder, säger Lotta Tronêt, förvaltningschef vård- och omsorgsförvaltningen.

Mer information om vaccinationen

På webbplatsen 1177.se kan du läsa mer om vaccination mot covid-19.

Läs om vaccination mot covid-19 på webbplatsen 1177.se

Foto av en sjuksköterska som ger vaccin i överarmen på en person.

Foto: Steven Cornfield, Unsplash