Tack för hjälp med material till vården

I slutet av mars gick vi ut med en uppmaning att skänka material till kommunens vård- och omsorgsverksamheter. Engagemanget har varit stort. Tack vare generösa bidrag har vi nu material för en längre period.

Enköpings kommun har arbetat aktivt med att säkerställa material och skyddsutrustning till vård- och omsorgsverksamheterna i samband med Corona. Vid sidan av de vanliga inköpen gick vi tidigt ut med en uppmaning till företag och invånare att skänka material.

Alla dessa insatser har gett resultat som säkerställer tillgång till material inom vård och omsorg för flera månader framöver.

– Vi har gjort allt vi kan för att säkerställa material till våra verksamheter. Gensvaret utifrån har varit fantastiskt. Vi har tagit emot massor av material. Nyss tog vi emot drygt 6 000 långärmade ponchos. Företag, invånare och förskolor har verkligen hjälpt oss och nu har vi material för flera månader framåt, säger Carina Ohlén, materialsamordnare.