Årets idrotts­stipend­iater har utsetts

Publicerad

Årets idrottsstipendier går till Lukas Segersten, Oscar Sandberg och William Bergman.

Lukas Segersten

Juryn tilldelar Lukas Segersten årets idrottsstipendium för utövare på seniornivå med motiveringen: ”Lukas Segersten är maratonlöpare med stora ambitioner och siktar på att vara som bäst om cirka tio år. Lukas kommer från en bakgrund av bollsporter och bytte inriktning till löpning för bara några år sedan, trots det har han redan visat väldigt goda resultat! Under 2020 har Lukas slagit sitt personbästa på varje distans mellan 5 och 42 kilometer, trots att det varit en tävlingsfattig säsong”.

Oscar Sandberg

Oscar Sandberg får årets idrottsstipendium för barn och unga med motiveringen: ”Oscar Sandberg studerar vid golfgymnasium i Uppsala där han kombinerar ekonomistudier med golfträning. Oscar är aktiv i Enköpings golfklubb och har som målsättning att kunna söka in på golfcollege i USA efter gymnasiet. Vi är imponerade av Oscars medvetna satsning på både utbildning och idrottsliga karriär och ser fram emot att följa hans utveckling”.

William Bergman

William Bergman tilldelas årets idrottsstipendium för barn och unga med motiveringen: ”William Bergman studerar vid riksidrottsgymnasiet i bordtennis i Köping där han kombinerar teknikstudier med sin satsning på bordtennis. William är aktiv i STRATOS där han, trots sin unga ålder spelar i division 1 med A-laget. William är också en god kompis och mån om alla i sin närhet. Med Williams medvetna satsning på både utbildning och idrott, ser vi fram emot att följa hans fortsatta karriär inom bordtennis”.

Om stipendiet

Syftet med idrottsstipendiet i Enköping är att bidra till möjligheten för en enskild idrottare, lag eller ledare att utveckla sin talang och sin förmåga för att därigenom nå ytterligare framgång. De sökande ska tillhöra en förening med verksamhet i Enköping. De sökande ska tillhöra eller bedömas kunna nå nationell toppnivå inom sin idrott. De sökande ska också bedömas företräda sin idrott på ett föredömligt sätt genom att vara en god kamrat och förebild för andra

Läs mer om idrottsstipendiet i Enköping

Juryn

Juryn består av tjänstepersoner på upplevelseförvaltningen samt representanter från RF-SISU Uppland. Juryn väljer varje år ut de utövare som bäst passar in på kriterierna och som får stipendiet.

Bildkollage av tre personer som fått idrottsstipendiet i Enköping.