Från Underlandet till Landet ingenstans

Publicerad

På Enköpings museum kan du under hösten besöka två utställningar med kostym och rekvisita av Teater Stjärnskott från Omnia daglig verksamhet.

I oktober fylls museet med föremål och berättelser från uppsättningen av Alice i Underlandet. I november öppnar utställningen om Peter Pan.

– Det har varit spännande och lärorikt att jobba med utställningen. Jag trodde inte det skulle bli så här häftigt! Jag tyckte om att måla den stora grå väggen på museet och att dekorera spegeln, säger Annika Hällman från Teater Stjärnskott på Omnia daglig verksamhet.

Du som besöker utställningarna bjuds in till en promenad genom utställningsrummet, där scener från berättelserna har byggts upp med hjälp av rekvisita och teaterkostymer. Längs med slingan finns frågor och funderingar som ger möjlighet för eftertanke, prat och reflektion.

Enköpings museum arrangerar utställningarna i samarbete med Teater Stjärnskott från Omnia daglig verksamhet. Den första utställningen öppnar den 11 oktober och utställningarna pågår till och med den 7 januari 2017.

Har du frågor?

Kontakta

Johan Linder, antikvarie på Enköpings museum
Telefon: 0171-62 65 01
E-post: johan.linder@enkoping.se

Johan Svensson, kommunikatör
Telefon: 0171-62 63 78
E-post: johan.svensson.b@enkoping.se

Enköping