Anordna öppen aktivitet

Som förening eller annan aktör som anordnar aktiviteter i Enköpings kommun kan du delta i Öppen aktivitet.

Föreningar kan själva ordna öppna aktiviteter eller delta i kommunens Öppna aktiviteter. Kommunen samordnar olika tillfällen under året där föreningar enkelt kan vara med och hålla i sin aktivitet. Under 2019 samordnar kommunen tillsammans med EHB tio veckors aktiviteter på både vår- och höstterminen. Kommunen samordnar även Öppna veckan som är sista veckan på sommarlovet.

Läs mer om samarbetet med EHB under vår och höst på EHBs webbsida och på sidan för Öppna veckan.

Varför ska vi delta i Öppen aktivitet?

Om ni både vill vara med och erbjuda meningsfulla aktiviteter och öka medlemsantalet i er förening är Öppen aktivitet något för er!

Vi riktar oss till föreningar, förbund eller verksamheter som vill främja en aktiv fritid för alla. Som deltagare i Öppen aktivitet genomför er förening enkla aktiviteter som är gratis och öppna för alla. Detta för att alla ska få möjligheten att hitta ett intresse som passar dem och för att locka flera till er förening eller verksamhet. Det kan handla om idrott, kultur eller andra goda samhällsaktiviteter som skapar en aktiv fritid.

Krav som deltagande förening

För oss är det viktigt att ni har ett pågående arbete med likabehandling och jämställdhet i er förening, och att ert deltagande i Öppen aktivitet är förankrat.

Föreningar som anordnar öppen aktivitet måste vara beredda på att ta emot nya medlemmar och arbeta aktivt för att nya medlemmar ska känna sig välkomna.

Vi hjälper gärna till om det är något som känns svårt.

Vill ni vara med?

Om ni har några frågor eller vill vara med och anordna öppna aktiviteter, kontakta Klara Eriksson, utvecklare på Enköpings kommun 0171-62 61 99 eller klara.eriksson@enkoping.se