Öppen aktivitet

Öppen aktivitet ger barn och ungdomar möjlighet att prova på olika kultur- och idrottsaktiviteter gratis.

Öppen aktivitet är ett sätt att prova på olika idrotter, kulturaktiviteter och lekar. Det är alltid gratis och kräver inget medlemskap. Det stora arrangemanget är Öppna veckan där ungdomar får prova på massor av aktiviteter inom idrott, kultur och äventyr.
 
Genom Öppen aktivitet får barn och ungdomar på ett spontant och roligt sätt testa nya aktiviteter på sin nivå. Öppen aktivitet är ett samarbete mellan Enköpings kommun, Enköpings hyresbostäder, föreningslivet och andra i Enköping.

Vanliga frågor

Vad är Öppna veckan?

Öppna veckan är det största arrangemanget inom Öppen aktivitet. Det äger rum för sjunde året i rad 2019, och är den sista veckan på sommarlovet. Mer om Öppna veckan hittar du på arrangemangets webbplats:

enkoping.se/oppnaveckan

Hur fungerar Öppen aktivitet?

Under året ordnar föreningar tillsammans med Enköpings hyresbostäder och kommunen olika öppna aktiviteter. Det är alltid gratis och ingen föranmälan krävs. Det ska vara enkelt att prova på nya aktiviteter och att gå med i en förening.

Under 2019 anordnas tio veckors aktivitet på våren och hösten, för både barn och unga 10-15år och vuxna. På loven ordnas andra aktiviteter och då har Öppen aktivitet uppehåll.

Mer information hittar du på Facebook-sidan för Öppen aktivitet:

Öppen aktivitets Facebooksida.

Vilken ålder gäller för att vara med på Öppna aktivitet?

De flesta aktiviteter riktar sig till dig som är 10 till 15 år.

Under 2019 anordnas även aktiviteter för vuxna, tack vare folkhälsomedel från regionen.

Varför gäller åldern 10 till 15 år för det flesta aktiviteterna på Öppen aktivitet?

För att forskning visar att det är i den åldern som de flesta ungdomar slutar att vara aktiva i en fritidsaktivitet eller förening. Enköpings kommun vill tillsammans med föreningslivet fånga upp de ungdomarna.

När är Öppna veckan?

​Öppna veckan är måndag till fredag vecka 33.

Fördjupning

Kontakt

Hittar du inte svaret på din fråga?