Elevresor

Du som går på gymnasiet kan få hjälp att resa med buss till skolan, reseersättning och inackorderingstillägg.

Är du gymnasielev och har minst sex kilometer mellan hemmet och skolan kan du få åka buss till skolan. De flesta elevresor går med Bergkvarabuss och om du åker med dem behövs ingen ansökan. Du hittar tidtabeller för elevresebussarna bland länkarna till höger. Om du är elev i Enköping men bor utanför området för elevresor, eller går på gymnasium i Uppsala, Västerås eller Strängnäs behöver du ansöka om ett UL-skolkort. Om du går på gymnasium på annan ort kan du ansöka om reseersättning eller inackorderingstillägg.


Vanliga frågor

Hur tar jag mig till skolan om bussen är inställd?

Vi ställer in bussen av säkerhetsskäl vid enstaka tillfällen under vintern. Är du under 18 år är det din vårdnadshavare som bestämmer om du behöver stanna hemma från skolan. Kommunen betalar inte ut ersättning till dig eller din vårdnadshavare om ni tar er till skolan på egen hand. Frånvaro på grund av inställd eller försenad buss räknas inte som skolk. Ta kontakt med skolan för att komma fram till hur du kan ta igen missad undervisning.

Var hittar jag tidtabeller?

​I tidtabellerna ser du när bussen startar och vid vilka hållplatser den stannar. Där finns också kontaktuppgifter till busschaufförerna. Kartorna visar vilken sträcka bussarna kör.

Senaste tidtabellen för elevresor

Hur får jag reda på om bussen är försenad?

Du kan anmäla dig till vår sms-tjänst för att få information om förseningar. Tänk på att du måste fylla i blanketten inför varje läsår och om du byter telefonnummer. Vi ber dig hålla koll på vilken busstur som är försenad. Om du till exempel åker buss 38 på morgonen och buss 39 hem så kommer du att få ett sms på eftermiddagen om buss 38. Det går nämligen ut ett SMS till alla som åker buss 38 någon gång under dagen.

Anmäl till sms-tjänst

Fördjupning