Eleverna prisade duktiga lärare

Publicerad

För andra gången har skolnämnden och utbildningsförvaltningen i Enköping delat ut ett pedagogiskt pris som kommer från eleverna själva.

Tre nominerade pedagoger uppmärksammades med diplom och blommor vid kommunfullmäktiges möte den 14 maj. Det är enbart elever som fått nominera till elevrådens pedagogiska pris. Det är även deras omdömen som ligger till grund för prismotiveringarna nedan.

Bland de nomineringar som kom in valdes tre kandidater ut av juryn som består av skolnämndens presidium, förvaltningschef samt verksamhetschef för grundskolan.

Vinnare av elevrådens pedagogiska pris 2018

Martina Samuelsson, Grillbyskolan
Motivering: Martina Samuelsson har höga förväntningar på att alla elever ska nå upp till sina mål. Hon utmanar eleverna till att lära sig nya saker varje lektion och gör svåra arbetsuppgifter roliga. När de andra eleverna är ute på rasten, går Martinas elever gärna in fem minuter tidigare för att starta sina lektioner med henne.

På delad andraplats/
nominerad

Anders Lundquist, Bergvretenskolan
Motivering: Anders Lundquists elever ser honom inte bara som lärare i fysik och matte utan också som en vän. Anders undervisningsämnen kan upplevas som svåra men hans pedagogik och välplanerade lektioner gör att det känns lätt. Han har hjälpt elever att nå studiemål som de inte hade trott att de skulle klara och lyckas engagera omotiverade elever.

På delad andraplats/
nominerad

Martin Carlsvärd, Enöglaskolan
Motivering: Martin Carlsvärd är en person som engagerar sig i alla elever på skolan, både i och utanför klassrummet. Eleverna upplever att Martin ser dem alla varje dag. Han hjälper eleverna där de befinner sig i sin utveckling. Dessutom sprider han alltid glädje genom sitt engagemang på rasterna i skolan.


Enköping

Vinnaren Martina Samuelsson. Foto: Emma Davidsson

Enköping

Delad andraplats/nominerad: Anders Lundquist. Foto: Emma Davidsson

Enköping

Delad andraplats/nominerad: Martin Carlsvärd. Foto: Maja Geffen