Pontus Lenell

Pontus Lenell går andra året på natur. Fotboll är en viktig del av hans liv. Han har valt en specialinriktning som innebär att han tränar på lektionstid tre dagar i veckan. – Men det är inte allt, berättar Pontus. Jag tränar med min klubb minst fyra gånger i veckan och spelar minst en match.

Hur hinner du med skolarbetet ovanpå det?

– Mina nyckelord är PLANERING och INSTÄLLNING. Det gäller att vara koncentrerad på det man håller på med för tillfället, både i idrotten och i skolan.

En fantastisk gemenskap

Pontus valde natur bland annat för att han är intresserad av biologi och kemi.
Lite nervös var han allt när han började i ettan. Inte minst trodde han att de flesta klasskamraterna skulle vara väldigt studieinriktade. Det var de också, men:
– Jag upptäckte att jag hade kommit till ett gäng jättesköna typer. Här träffade jag personer som var helt annorlunda än mig själv, jag som knappt hade läst en bok innan jag började i ettan. Vi har en fantastisk gemenskap och gör mycket roligt ihop.

För att lära, inte för att du redan kan

Han vill betona att gemenskapen gäller även mellan årskurserna:
– Hos oss är det fullständigt självklart att elever från högre årskurser hjälper de yngre.
Till den goda stämningen bidrar också studiemiljön och de goda relationerna till lärarna. Alla strävar mot samma mål, oavsett förutsättningar.
– Jag själv till exempel hade inte mycket till mattekunskaper när jag kom hit, men jag har kämpat mig upp, tillsammans med andra. Till de som tänker söka natur vill jag därför säga: ”Du är här för att lära, inte för att du redan kan.” – Om du har den inställningen kan din gymnasietid bli den roligaste perioden i ditt liv. Precis som den är för mig just nu.

Följ oss

Facebook
Facebook
Facebook

Mer information