Fordons- och transport (FT)

Programmet för dig som vill arbeta med fordon, transporter eller godshantering. Vår moderna och tekniskt avancerad utrustning ger dig en bred teknisk utbildning.


I alla tider har människan haft behov av att kunna förflytta sig själv och olika föremål. I dag är behovet av snabba transporter och effektivt underhåll av fordon större än någonsin. I motor- och transportbranscherna finns därför många framtidsyrken för dig som är intresserad av fordon och teknik.

Programmet innehåller inriktningar som är inriktade på ditt framtida yrkesområde. Efter avslutad gymnasieutbildning kan du till exempel arbeta som personbilsmekaniker, lastbilsmekaniker, maskinmekaniker, bilskadereparatör och fordonslackerare.

Arbetssätt

Vi har ett problemlösande och kreativt arbetssätt. Att rikta en krockskadad bilkaross kräver både hantverksskicklighet och kunskap om olika material. Likaså är det ett hantverk som kräver mycket tålamod och noggrannhet för att få en fin lackerad yta på en bil. För att kunna jobba med dagens och morgondagens fordon sker en stor del av undervisningen med hjälp av olika typer av diagnosinstrument.

Aktuellt

Besök hos Volvo/Swecon

Filip är Sveriges bästa unga fordonslackerare

Besök med av en Top Fuel dragster

Resa till Aitik och Kiruna

Programrektor:
Lotta Brändgården

Studie- och yrkesvägledare:
Anna Arbin

Lärarkontakt:
Karl-Arne Haglund

Besöksadress:
Sandbrogatan 2

Följ oss

Facebook
Facebook
Facebook

Mer information