Lika men olika

På Ekonomiprogrammet studerar tvillingarna Kaneberg. Bröderna spenderar mycket av sin fritid och skoltid ihop. Men när det kom till att välja inriktning på programmet inför årskurs 2 så valde de olika.


– Siffrorna var roligare än att slå i en lagbok, förklarar Pontus sitt val med. Rasmus i sin tur valde juridik eftersom att det var ett nytt ämne för honom, vilket kändes spännande.

Unga företagare

I årskurs två var Pontus, Rasmus och sex andra elever ansvariga för “ES-kortet”, rabattkortet för studerande i Enköping. Arbetet gav mer-smak och nu under deras sista år på gymnasiet kommer de att driva ett företag i Ung företagsamhets regi. Tillsammans med en klasskompis utgör de “Boknings- och researrangörerna UF”. Det utlovas till exempel skid-resor för ungdomar. Killarna är vana att arbeta ihop och ser fördelarna med att utnyttja varandras olikheter. Pontus, med sina kunskaper inom företagsekonomi, blir ekonomiansvarig på företaget. Rasmus jobbade mycket med företagskontakter under tiden med ES-kortet, och är den som kommer ta det ansvaret på bokningsfirman.

Målet är tydligt utpekat, de ska gå med vinst och de ska placera sig högt i minst en av de tävlingar som UF-företagare kan ställa upp i.

Trivs på WGY

Det är bra gemenskap mellan eleverna och lärarna, säger Rasmus. Pontus fyller i med att det är en trevlig skola där man får mycket stöd och hjälp. Till exempel finns det frukostmatte som är väldigt populärt bland eleverna.
Han berättar också om den täta kontakten eleverna har med sin studie- och yrkesvägledare.
– Dels träffar vi vår vägledare en och en, men vägledaren kommer också ut till oss i klassrummet och informerar om val till årskurserna, behörighetsgivande kurser, högskolor och dylikt. Så man missar ingen viktig information.

Följ oss

Facebook
Facebook
Facebook

Mer information