Vinster och utmärkelser

Årets UF-företag i Enköping, 2016

Grattis Erica, Nelly och Wilma som går årskurs 2 på vårt bygg- och anläggningsprogram!

Med UF-företaget Målarna UF tog de i går hem första pris som "Årets UF-företag i Enköpings kommun" på Ung företagsamhets mässa i Fyrishov. Motiveringen löd:

"UF-företaget har hittat en bärande affärsidé som direkt har genererat uppdrag i ett bristyrke bland kvinnliga företagare. De har hittat en ny intressant väg att knyta ihop utbildningen med yrket."

Målarna UF vill uppmana fler tjejer som tycker att måleriyrket verkar roligt att besöka bygg- och anläggningsprogrammet och se hur det är.

– Det är flera som har gjort det för att prova på, och det vore otroligt kul att ha pushat en tjej som vill börja här till att våga ta steget, säger Erica.

Årets UF-skola i Uppsala län, 2016

Vinsten av den ärofyllda titeln ”Årets UF-skola i Uppsala län” presenterades på Ung Företagssamhets stora mässa ”Entreprenörskap på riktigt” vid Fyrishov i Uppsala. Så här löd vinnarmotiveringen:

”Gymnasieskolan har en lång tradition av att låta alla elever på skolan få en möjlighet att utveckla sitt allra bästa UF-jag. Genom ett inkluderande arbetssätt har lärare, elever och personal tillsammans med det lokala näringslivet förnyat och utvecklat UF-konceptet som en integrerad del av skolans profil och styrka. Som resultat av detta har UF blivit en bidragande orsak till att skolan är en av landets främsta när det gäller etablering på arbetsmarknaden efter avslutade studier. Bra jobbat!”

Sveriges bästa UF-lärare, 2015

Förra året tilldelades vår fantastiska lärare Kerstin Hansson guld i klassen "Årets lärare". Kerstin jobbar på skolans Handels- och administrationsprogram och brinner för UF. Juryns motivering löd:

"Genom uthållighet och långsiktigt arbete har den nominerade utvecklat ett väl integrerat UF-företagande på en stor skola. Alla elever, oavsett program, får möjligheten att vara del av en större gemenskap. Detta inkluderar även lärlingsprogram och särskola."

Kerstin är en drivande kraft som ämneslagsledare i UF och utsågs i höstas till en av skolans förstelärare. I sin handlingskraftighet är hon handledare även för sina ämneskollegor och har förmågan att hitta styrkor hos de andra UF-coacherna, vilket driver arbetet framåt. Tillsammans med övriga UF-lärare har hon utvecklat ett koncept med funktionsanpassade seminarier som hålls av lärare med rätt kompetens för alla UF-elever. Detta gäller alltifrån bokföring, ledarskap till design och reklamfilm. Eleverna har således fått möjlighet att lära känna varandra bättre även mellan programmen.

Kerstin har varit drivande i att få nya elever att intressera sig för UF. Kerstin har också medverkat till att vi i år har ett UF-företag på gymnasiesärskolan för första gången. Hon försöker ständigt hitta nya lösningar tillsammans med andra för att underlätta UF-företagande på skolan. I år lyckades hon även få två lärlingselever att arbeta med UF. Kerstins flexibilitet och omisskännliga förmåga att se styrkor i andra människor har gjort att fler elever vågar, vill och utvecklas.

SM-silver till arbetslag, 2015

Arbetslaget som består av en biträdande rektor och lärare från olika program på skolan driver skolans UF-utveckling på ett målmedvetet sätt vilket fått många positiva effekter. Lärarna har behörighet i bland annat handel, ekonomi, administration, teknik, design, medieteknik och engelska. I arbetslaget finns även lärare från IM och gymnasiesärskolan.

Biträdande rektor Eva-Mari Holmgren Stenlöf
Kerstin Hansson, Handel