Ett år utomlands

publicerad: 2018-01-04

Vill du tillbringa ditt andra år på gymnasiet i London, Madrid, Paris, Bryssel eller Costa del sol? Ansök senast 19 januari 2018.

För att få studera utomlands behöver du uppfylla två kriterier:

  • Vara skriven i Enköping
  • Gå i årskurs 1 på naturvetenskapsprogrammet, ekonomiprogrammet eller samhällsvetenskapsprogrammet

Ansök

Börja med att meddela din studie- och yrkesvägledare att du vill söka. Skicka sedan din ansökan till:

Westerlundska gymnasiet
Sandbrogatan 2
749 49 Enköping

OBS! Ansökan ska vara inne senast den 19 januari 2018.

Intervjuer sker snarast möjligt efter det. Vi beviljar årligen en elevplats per ort. Uttagningen sker på urval av studieresultat, lärarnas rekommendation och intervjuer. Förvaltningschefens beslut kan inte överklagas.

Ansök genom att fylla i den här blanketten (pdf, 182.6 kB)

Finansiering

Vi står för skolpengen motsvarande utbildningskostnaden hos oss. Du står för eventuell mellanskillnad om skolkostnaden är högre än vår utbildningskostnad samt för värdfamiljsavgiften (cirka 7000 euro/år) och för resorna.

Studiestöd kan sökas via CSN. Det förutsätts att du tecknar en tilläggsförsäkring för studietiden som kompletterar vår skolförsäkring samt utlandsskolans försäkring.

Praktisk information

Du ska klara av att bo och studera i en främmande miljö, du är stabil, trygg och öppen för att lära känna en ny värdfamilj i en ny kultur. För studier i Costa del Sol ska du ha läst spanska antingen i grund- eller gymnasieskolan. I Paris kommer du att läsa franska fem timmar i veckan, här finns inga krav på förkunskaper.

Skolåret på en svensk utlandsskola börjar den 1 september och slutar vid midsommar. Du kommer sedan tillbaka till din ”gamla” skola och fortsätter dina studier i årskurs 3 och förutsätts dela med dig av dina erfarenheter.

Frågor

Undrar du över något är du varmt välkommen att maila rektor kenny.andersson@enkoping.se.