Intervju | Nyfiken på

Linnéa Unnerstedt och Antoine Asmar, elever på teknikprogrammet (TEAM).

Varför valde du teknikprogrammet (TEAM)?

– Jag brukar måla och rita mycket hemma. När jag började på teknik förstod jag direkt att jag hade valt rätt. Det viktigaste är att välja program efter intresse, säger Antoine.
– Jag tycker att det är kul med både matematik, teknik, design och rita hus. På teknikprogrammet får jag arbeta med det jag är intresserad av, säger Linnéa.

Vilken inriktning läser du och varför?

– Jag läser Design och produktutveckling eftersom jag är intresserad av bild, form, fotografering och redigering. Jag kommer även läsa Matematik 4 för högre behörighet, säger Antoine.
– Jag läser Teknikvetenskap. Jag gillar kluriga räkneuppgifter, fysik och teknik. Inom individuella valet kommer jag att läsa arkitektur, säger Linnéa.

Vad tycker du utmärker teknikprogrammet på WGY?

– Gemenskapen på programmet tycker jag är det bästa. Det finns alltid olika sätt att lära sig eftersom det finns många olika lärare som kan förklara på olika sätt. Det är också kul att lärarna försöker göra kopplingar till verkligheten, säger Linnéa.
– Den goda relationen mellan elever och lärare på programmet. Det är inte bara teoretiska inslag utan mycket praktiskt i form av datorer och modeller. Vi bygger riktiga modeller av hus och fotograferar på riktigt, säger Antoine. Intervju | Nyfiken på Linnéa Unnerstedt och Antoine Asmar, elever på teknikprogrammet (TEAM).

 Hur ser dina framtidsplaner ut?

– Jag vill arbeta som arkitekt eller mäklare. Jag tycker att det verkar kul att arbeta med att sälja hus, säger Linnéa.
– Jag vill plugga vidare på universitetet. Jag vill kanske arbeta som arkitekt eller dataingenjör, säger Antoine.

Vad vill du ge för råd till blivande elever på programmet?

– Var beredd att satsa på studierna. Våga fråga dina lärare om hjälp samt ta hjälp av äldre elever. Innan jag började på teknikprogrammet tänkte jag att det var ett program för personer som sitter mycket framför datorn men så är det inte alls. Det finns stor valmöjlighet och därför finns det någonting för alla, säger Antoine.
– Väljer du teknik ska du ha ett intresse för matematik. Du ska i alla fall inte tycka att det är det sämsta ämnet för då får du svårt. Ju högre mål du har desto mer tid behöver du förstås lägga ner. Jag var lite fundersam över hur det skulle vara att vara tjej på ett program där majoriteten är killar men det fungerar jättebra. Till dig som är tjej och funderar på att välja teknik vill jag bara säga: sök, uppmanar Linnéa.