Intervju | Nyfiken på

Maja Lindgren och Johanna Lundqvist, elever på samhällsvetenskapsprogrammet.

Ett säkert val

Både Maja och Johanna fastnade för den breda grund som samhällsvetenskapsprogrammet erbjuder.
– Det kändes smart att välja ett program med ämnen och kurser jag har användning för även i vardagen. Det har jag verkligen av allt jag lär mig här. Som exempel kan jag nämna kurserna sociologi och kommunikation. De har verkligen få mig att börja tänka och analysera min omgivning mer, vilket är häftigt, säger Johanna och Maja instämmer:

– Samhällsvetenskapsprogrammet var det bästa valet för mig. Nu kan jag plugga vidare till i princip vad jag vill efter gymnasiet.

Aktuella och viktiga ämnen

Johanna och Maja berättar om den goda stämningen och sammanhållningen på programmet. De trivs också med det inflytande eleverna på samhällsvetenskapsprogrammet har över undervisningen.
– Våra lärarna låter oss vara med och påverka mycket. Vi får till exempel önska hur vi ska examineras och vilka aktuella ämnen vi ska lyfta, berättar Johanna. Varje år anordnas ett flertal temadagar med aktuella ämnen för eleverna på samhällsvetenskapsprogrammet, vilket uppskattas av Johanna och Maja.
– Som elever på samhällsvetenskapsprogrammet får vi verkligen koll på allt som är aktuellt och viktigt. Sök hit om du är intresserad av det samt hur samhället och människan fungerar, avslutar Johanna.