Intervju | Nyfiken på

Max Lavén och Hanna Pettersson, elever på restaurang- och livsmedelsprogrammet.

Fantastisk sammanhållning

Max har velat bli kock sedan har var nio år. Att hans gymnasieval blev restaurang- och livsmedelsprogrammet var därför en självklarhet. Hanna däremot valde programmet i sista sekund. Hon valde mellan en massa program och kände till sist att “lära sig laga mat, ja varför inte”. Efter en tid på programmet är båda två mycket nöjda med sitt val. 

Fick filea fisk

De berättar om den trevliga stämningen, bra lärare, fint kök och om allt de lärt sig under utbildningen.
– Här får man utmana sig själv, berättar Hanna. Min tredje vecka på programmet fick vi filea fisk. Det hade jag aldrig gjort tidigare. Stöd finns att få Hanna är en av många elever som nyttjar skolans läs- och skrivstudios. Hon deltar på svensklärarens genomgång och går därefter till studion och slutför lektionen. Hon kan även boka en tid inför ett prov och få hjälp med förberedelserna vilket hon tycker är jättebra.

Framtiden

Framtiden efter gymnasiet planerar Max att han ska arbeta i olika restaurangkök och skaffa sig en massa erfarenhet. Hanna planerar att söka jobb i Sälen eller Tylösand. En fint dukad matsal lockar inte mig, viktigare att det ska vara drag på stället.