Intervju | Nyfiken på

Saga Eriksen och Nejra Vazda, elever på naturvetenskapsprogrammet.

Fantastisk sammanhållning

– Det bästa med naturvetenskapsprogrammet är den fantastiska sammanhållningen. Här finns alltid klasskompisar att prata med och äldre elever som hjälper de yngre. Till den goda stämningen bidrar också studiemiljön och de goda relationerna med lärarna, berättar Saga och får medhåll av Nejra:
 – Våra lärare är alltid tillgängliga och engagerade. De ser till att få kontakt med oss elever och förklarar på olika sätt tills alla förstår.

Nyfiken på lektionerna

Trots att både Saga och Nejra var intresserade av naturvetenskapliga ämnen redan i grundskolan var de båda lite nervösa över hur det skulle bli på gymnasiet. De är dock överens om att utbildningen till och med är bättre än vad de hade förväntat sig. Nu rekommenderar de den varmt till elever som ska börja gymnasiet.
– Är du studiemotiverad samt vill ha många valmöjligheter i framtiden ska du verkligen välja naturvetenskapsprogrammet, säger Saga.
– Var beredd på att du behöver lägga ner tid och kraft på din utbildning men är du aktiv och nyfiken på alla lektioner räcker det långt. Du behöver inte vara superbra på matte för att börja här, vilket många verkar tro. Det viktigaste är att du är intresserad av matte och vill lära dig, säger Nejra.

Alla vägar öppna

– Det är häftigt att jag efter tre år här blir behörig till alla utbildningar. Alla vägar är öppna, avslutar Nejra.