Intervju | Nyfiken på

Julia Stegeby och Victor Lundqvist, elever på estetiska programmet med musikinriktning.

Att utbildningen på estet musik ger grundläggade högskolebehörighet förenklade både Julias och Victors gymnasieval.
– Jag får en bred utbildning samtidigt som jag utvecklar mitt stora intresse, berättar Victor.
Julia instämmer:
– Estet musik är till och med bättre än jag tänkt mig! Här får jag både plugga och spela piano på skoltid. Även om mitt mål är att arbeta som psykolog kunde jag inte valt ett bättre program.

Fantastiska lärare

Både Victor och Julia har valt att komplettera sina studier med fler kurser.
– Våra lärare är helt otroligt bra och engagerade! Det är tack vare dem jag kunnat anpassa mina kurser så att de är perfekta för mig. Det hade aldrig gått utan deras engagemang och intresse av att hjälpa mig, berättar Victor. Julia och Victor är överens om att lärarna vid estetiska programmet på Westerlundska gymnasiet är något utöver det vanliga.
– De är fantastiska! De bryr sig verkligen om oss och besitter dessutom en otrolig kompetens, intygar Julia.

Växande intresse

– Sök estet musik om du har ett musikintresse, resten får du lära dig här. Det finns så mycket mer inom musikbranschen än att bara stå på scenen. Du kommer att bli förvånad, säger Victor.
– Mitt musikintresse växer ju mer jag lär mig. Jag vill verkligen rekommendera andra att söka estetiska programmet med musikinriktning, säger Julia.

Stark gemenskap

Varje år anordnar eleverna på estetiska programmet med musikinriktning en stor föreställning. – Det stärker gemenskapen och vi lär oss obeskrivligt mycket. Inte minst att våga tro på oss själva, vilket är en viktig lärdom för hela livet, avslutar Julia.