Intervju | Nyfiken på

Pontus och Rasmus Kaneberg, elever på ekonomiprogrammet.

Lika men olika

n olika På ekonomiprogrammet studerar tvillingarna Kaneberg. Bröderna spenderar mycket av sin fritid och skoltid ihop. Men när det kom till att välja inriktning på programmet valde de olika.
– Siffrorna var roligare än att slå i en lagbok, förklarar Pontus sitt val med.
Rasmus i sin tur valde juridik eftersom det kändes nytt och spännande. Unga företagare I årskurs två var Pontus, Rasmus och sex andra elever ansvariga för ett rabattkort för studerande i Enköping.

Företag i Ung företagsamhets regi

Arbetet gav mersmak och nu under deras sista år på gymnasiet kommer de att driva ett företag i Ung företagsamhets regi. Tillsammans med en klasskompis utgör de “Boknings- och researrangörerna UF”. Det utlovas till exempel skidresor för ungdomar.

Killarna är vana att arbeta ihop och ser fördelar med att utnyttja varandras olikheter. Pontus, med sina kunskaper inom företagsekonomi, blir ekonomiansvarig på företaget. Rasmus jobbade mycket med företagskontakter och är den som kommer ta det ansvaret på bokningsfirman. Målet är tydligt, de ska gå med vinst och placera sig högt i minst en tävling som UF-företagare kan ställa upp i.

Mycket stöd och hjälp

Det är bra gemenskap mellan eleverna och lärarna på Westerlundska gymnasiet, säger Rasmus. Pontus fyller i med att det är en trevlig skola där man får mycket stöd och hjälp. Till exempel finns det frukostmatte som är väldigt populärt bland många elever. Han berättar även om den täta kontakten de har med sin studie- och yrkesvägledare.
– Dels träffar vi vår vägledare en och en, men vägledaren kommer också ut till oss i klassrummet och informerar om val, behörighetsgivande kurser, högskolor och dylikt. Det gör att vi inte missar någon viktig information.