Intervju | Nyfiken på

Elin Granquist och Nora Karlsson, elever på barn- och fritidsprogrammet.

Ett enkelt val

Elin Granquist är mer än nöjd med sitt val av program.
– Det är ännu bättre än vad jag hade föreställt mig. Jag överdriver inte när jag säger att det faktiskt är roligt att gå till skolan varenda dag numera, säger Elin. Nora Karlsson instämmer:
– Det är jättekul! Vi lär oss bland annat förstå hur människor tänker och beter sig vilket är kunskaper som verkligen alla skulle ha nytta av.

Framtiden

Som elev på barn- och fritidsprogrammet är det möjligt att uppnå grundläggande högskolehörighet. Det vill både Elin och Nora.
– I framtiden vill jag arbeta med människor som har någon typ av funktionsnedsättning, säger Nora. Elin satsar på att bli förskolelärare. Om det blir mer studier direkt efter gymnasieexamen är än så länge oklart.
– Det beror på arbetsmarknaden när jag tar studenten. Efter mina tre år här är jag behörig barnskötare och kan därmed arbeta direkt inom förskola, förskoleklass och fritidshem. Det räcker långt, berättar Elin.

Bara fördelar

– Här får du bra lärare som har en dialog med eleverna, intressanta lektioner, samt möjlighet att utvecklas som person. Är du intresserad av människan finns det bara fördelar med att välja barn- och fritidsprogrammet, sammanfattar Elin och Nora övertygat.